Renovation of a four-bedroom apartment on the Upper West Side.  The existing apartment is a combination of four units in a Landmarked building that was built as a hotel in the 1920s.  The renovation reconfigures the apartment in a more gracious manner, with new finish     materials throughout, as well as new low-E and sound reducing insulated glass windows.  The extensive use of prismatic glass brings natural light to secondary spaces distant from the exterior walls.
       
     
 Full renovation of a townhouse with a four-story addition in the back. The parlor floor has a refined elegance with new windows, mouldings, pocket doors, and a library with a wall of windows overlooking the redesigned garden below. All fireplaces were updated to modern standards. The master suite includes juliet balconies with french doors, a large dressing room, and a five fixture bath with a custom built double vanity.      Structural Engineer: Robert Silman Associates, P.C.   Landscape Architect: Todd Rader & Amy Crews   Interior Designer: Bilhuber & Associates   Kitchen: Smallbone of Devizes 
       
     
 Renovation of five bedroom apartment in a Landmarked building on the Upper East Side. The public sequence of the apartment was modified to improve the flow. The central hall was updated with clean lines and restrained details. The kitchen was expanded with a large breakfast room added for informal family dining.   A new central air conditioning system was installed as through wall units are not allowed at the Landmarked street facade. The ductwork is integrated to preserve the ceiling height and architectural character of the apartment.      Interior Designer: Ingrao Inc. Design   Mechanical Engineer: Robert Davilio, RJD Engineering   Windows: Panorama Windows 
       
     
 Renovation of a 1930's house with a three-story addition. The addition is a seamless extension of the existing house with a new portico added to enhance the entrance. The 5 bedroom, 5 full 2 half bath house serves well the needs of the owner's growing family. The master bedroom has a high ceiling beneath the gambrel roof, with triple windows on two sides providing ample cross ventilation, daylight, as well as sweeping views of the Bronx to the east.   Structural Engineer: Robert Silman Associates, P.C.   Landscape Architect: Todd Rader & Amy Crews
       
     
  This project calls for the re-establishment of a mixed use coastal village around the wonderfully intimate existing marina for this California waterfront town. The design prioritizes place making and walkable, active streets, squares, and parks. Key programmatic elements including an urban market hall complex and a small scale hotel provide landmarks that activate the primary public spaces. Topography is manipulated to raise the site above storm surges as well to provide a dramatic waterfront esplanade park with grand stairs serving as theatre seating for waterfront festivals and concerts.
       
     
 This 2000 sq. ft. apartment was designed to maximize the impact of the 14' high ceilings and a large collection of books. The large Great Room includes a double height library, a dining area, a sitting area, and an office area with views out to Madison Square Park. 
       
     
IMG_4730.JPG